Kinderen

 

Kinderen van 0 tot en met 13 jaar vinden in de jeugdcollectie talloze verhalen en weetjes. Zo ontdekken ze lees- en kijkplezier. Door voor te lezen ontstaat luisterplezier. Ontdek onderaan deze pagina zeker onze digitale tools en activiteiten!

Lees- en kijkplezier

In de jeugdafdeling ontdekken kinderen gaandeweg wat ze graag lezen en bekijken:

  • Badboekjes, knisperboekjes, voelboekjes en prentenboeken voor baby's, peuters en kleuters
  • Jeugdboeken voor 6 tot en met 13 jaar
  • Weetjesboeken
  • Poëzie
  • Strips
  • Cd's
  • Dvd's

Luisterplezier 

Door voor te lezen aan kinderen, ontdekken ze luisterplezier.

Ouders en leerkrachten vinden in de jeugdafdeling voorleesverhalen en sprookjes voor specifieke leeftijden en over specifieke thema's.

Voor alle leeftijden vind je er luisterboeken: cd's vol verhalen, verteld door sterke vertellers.

Ook kan je er vertelplaten in vertelkasten uitlenen (beter bekend als: Kamishibai). Dit zijn kleine theatertjes waarin voorlezers een verhaal vertellen met prachtige kleurplaten.

Ouders en leerkrachten kunnen het voorlezen ook aan anderen overlaten: om de twee maanden organiseren we op woensdagnamiddag een voorleesmoment in de bib.

Educatief spelmateriaal

Laat je verrassen in de speelhoek. Je kan ons ruim aanbod ter plaatse uitproberen of meenemen naar huis, de klas, de opvang ...

Ons aanbod houten puzzels, educatieve gezelschapsspelen, taal- en rekenspelletjes is gericht op peuters, kleuters en lagere schoolkinderen.

We hebben ook een aanbod SmartGames in onze collectie.

We moedigen jonge ouders, onthaalmoeders, kinderbegeleiders, leerkrachten en alle opvoedingspartners aan om gebruik te maken van dit boeiende aanbod. 

Boekstart

Boeken voor de allerkleinsten

Zelfs de allerkleinsten hebben baat bij voorlezen. Nazareth is een trotse Boekstart-gemeente. De bib heeft een aanbod voor kinderen vanaf 6 maanden: badboekjes, stoffen boekjes, knisper- en kartonboekjes. Na elke uitleen worden ze gereinigd, dus je kan ze met een gerust hart lenen.

KJV

Kinder- en Jeugdjury

KJV is een jury van kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar. Juryleden krijgen een lijst van boeken om te beoordelen. We komen om de twee maanden bij elkaar om te praten over de boeken.

CoderDojo Nazareth

CoderDojo

Leer programmeren!

Elke maand organiseren we een CoderDojo waarin enthousiaste coaches je op een speelse en ongedwongen manier leren programmeren aan de hand van Scratch en andere vormen van programmeren. Meer info via dennis.baert@nazareth.be

Bieblo

Bieblo

Leestips voor kinderen

De bib heeft zovéél leuke boeken in huis! Gelukkig helpt Bieblo je er eentje vinden dat bij jou past...

Fundels

Fundels

Bundels vol fun

Fundels brengt prentenboeken tot leven. En met Fundels AVI smaakt leren lezen naar meer...

Boekenzoeker

Boekenzoeker

Op zoek naar een goed boek?

Boekenzoeker is een online zoekmachine die jonge lezers persoonlijk leesadvies biedt op basis van hun eigen interesse, hobby of stemming.

Start je zoektocht op https://www.boekenzoeker.be/

Makkelijk lezen - collectie

Als lezen soms moeilijk gaat

De Makkelijk Lezen Plek is een speciale plek in de bib voor kinderen van 6 tot 13 jaar die moeite hebben met lezen. Je vindt er boeken die speciaal geschreven zijn voor kinderen met leesmoeilijkheden. Ons aanbod is verrijkt met daisy- en luisterboeken.