Boek
Nederlands

Eén maatje meer : 55 peuter- en kleuterliedjes voor kinderdagverblijf, thuis en op school

Kris Flameng (auteur), Katrien Eyckerman (auteur), Kathleen Amant (illustrator)

Eén maatje meer : 55 peuter- en kleuterliedjes voor kinderdagverblijf, thuis en op school

55 peuter- en kleuterliedjes voor het kinderdagverblijf, thuis en op school

'Een maatje meer' is de opvolger van 'Het Kleinste maatje'.
Met 'Een maatje meer' willen we opnieuw begeleiders, ouders en leerkrachten van de jongste kinderen bijzonder blij maken.
Het concept blijft behouden: eenvoudige, op maat gemaakte liedjes en versjes voor peuters en kleuters, activiteitenti
Titel
Eén maatje meer : 55 peuter- en kleuterliedjes voor kinderdagverblijf, thuis en op school
Auteur
Kris Flameng Katrien Eyckerman
Illustrator
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
136 p. : ill. + cd
ISBN
9789059327689 (hardback)

Besprekingen

In Eén maatje meer, het vervolg op Het kleinste maatje, vind je liedjes voor peuters en kleuters. Net zoals zijn voorganger werd ook dit boek opgedeeld in verschillende delen: ‘Liedjeskalender’, ‘Kleine klanken’ en ‘Eventjes rust’. De liedjeskalender bevat liedjes rond de verschillende fases in het jaar; terug naar school, herfst, kerstmis, carnaval, de speeltuin enzovoort. Men verwerkte dus zowel de verschillende seizoenen als de belangrijkste feestdagen, die zowel thuis als op school een belangrijke rol spelen in het peuter- en kleuterleven. ‘Kleine klanken’ is een nogal vage titel en bevat liedjes waarin de kinderen en hun begeleiders samen gaan musiceren. De behandelde thema’s zijn zingen, bewegen, spelen en belonen. ‘Eventjes rust’ ten slotte bevat liedjes en versjes rond voelen, relaxen en ontwaken. Allemaal zijn ze gericht op ontspanningstechnieken om tijdens of aan het eind van een dag een rustpunt te bieden.
Eén maatje meer bevat een uitgebreide inl…Lees verder
Dit vervolg op 'Het kleinste maatje'* begint met uitgebreide informatie over het belang van muziek en beweging in de ontwikkeling van jonge kinderen. Muzische vorming zorgt voor plezier en ontspanning, en vergroot de intelligentie en de sociale vaardigheden. In dit boek staan 55 liedjes, verdeeld over drie hoofdstukken: Liedjeskalender (van eerste schooldag via de jaargetijden en -feesten naar de zomervakantie), Kleine klanken (liedjes over muziek en beweging) en Eventjes rust (liedjes om tot rust te komen). Elk liedje krijgt twee bladzijden: op de linker staan uitgebreide lessuggesties plus activiteiten voor thuis, op de rechter – die een fel gekleurde ondergrond heeft – staan in een wit kader de melodie met akkoordsymbolen en de tekst van het liedje, een gekleurde tekening en andere versjes (zonder muziek). De akkoordaanduidingen zijn ook uitgeschreven en uitgetekend voor toetsinstrumenten. Met cd waarop alle liedjes door damesstemmen duidelijk worden gezongen, plus de karaokeversie…Lees verder